Interactieve missiekaart genomineerd voor geschiedenisprijs 2014

20 januari 2015

Stem mee!!!
De nieuwe interactieve missiekaart, eind vorig jaar gepresenteerd aan alle regio-coördinatoren van het project ‘Veteraan in de Klas’, is opgevallen. De site wordt in beschouwing genomen als beste historische website 2014 en is alvast terecht gekomen in de groep van eerste tien genomineerden. Op 12 februari worden de winnaars bekend gesteld door juryvoorzitter Maarten van Rossem in de Koninklijke Bibliotheek Den Haag.
Naast de keuze van de jury, kan ook het publiek stemmen. Dat kan via geschiedenisonlineprijs.nl en dan scrollen naar de shortlist om vervolgens te klikken op Veteranen. Het zou mooi zijn als we ook veel publieksstemmen krijgen.
De prijs wordt iedere twee jaar toegekend, voor het laatst in 2012. Toen deden ruim tweehonderd sites mee en stemden meer dan 20.000 mensen. De publiekswinnaar was toen het virtuele Mijnmuseum De Beukel. De jury koos voor een site over het Drents archief. De Geschiedenis Online prijs wordt georganiseerd door de Koninklijke Bibliotheek, de Ree archiefsystemen en het Historisch Nieuwsblad.

Stem dus mee op de interactieve missiekaart: Interactieve missiekaart. U kunt stemmen t/m 5 februari 2015.