Interactieve missiekaart en veteranenstrip voor veteraan in de klas

12 november 2014

Begin november waren ruim dertig regio coördinatoren van Veteraan in de Klas bij elkaar om weer eens bij te praten. Deze groep probeert zoveel mogelijk scholen in hun eigen regio warm te laten lopen voor een veteraan in de klas.  In Doorn werden ze gelijk bijgepraat over twee nieuwe onderwijsleermiddelen die ze kunnen gaan gebruiken: de interactieve missiekaart en het veteranenstripalbum. De interactieve missiekaart kan de veteraan in de klas gebruiken om online een aantal missies door te nemen.

Veteranen ‘in de kaart’ nemen de kinderen met filmbeelden als het ware mee door hun missie. Van vertrek tot de inzet ter plaatse, het leven daar en de terugkeer in Nederland. In de kaart is slechts een selectie van oudere en jongere missies opgenomen, alles weergegeven  zou teveel worden. Begin 2015 wordt de kaart gepresenteerd aan verschillende instellingen met een educatief-informatieve taak zoals musea en onderwijsinstellingen.

De kaart is nu voor iedereen in te zien, klik op Missiekaart.veteranendag.nl. Om de kaart aan te prijzen is ook een mooie trailer ontwikkeld. Die is te vinden op You Tube onder missiekaart veteranendag of klik op trailer interactieve missiekaart veteranendag. Tegelijk kregen de regio coördinatoren het nieuwe veteranen stripalbum aangeboden. Ook dat kan een les verlevendigen, bijvoorbeeld om de kinderen een van de strips te laten lezen, en de boeken gingen dan ook gretig in de auto mee naar huis.