Grote Veteranententoonstelling definitief in museum Gorinchem

12 januari 2015

Een van de twee grote veteranententoonstellingen is definitief geplaatst in het veteranenmuseum in Gorinchem. Tussen de vele militaire voertuigen, de nagebouwde Libanon-compound en tal van andere militaria, kunnen de bezoekers nu ook de informatieve panelen nalopen, de foto’s bekijken en de filmpjes met verhalen van veteranen zien. De tentoonstelling werd vooral gebruikt bij gemeenten in het kader van gemeentelijke veteranendagen, maar die gebruiken tegenwoordig liever een van de kleine tentoonstellingen.

Het bestuur van veteranenmuseum ‘De Dorstige types’ (slaat niet op de veteranen, maar op hun brandstof verslindende voertuigen) is blij met de tentoonstelling. Bestuurslid Ronald Wentink: ‘We zijn heel erg dankbaar voor de tentoonstelling. Het is een waardevolle toevoeging aan al het fysieke materiaal dat al bij ons staat. We gaan de tentoonstelling ook educatief inzetten bij de scholen die ons regelmatig bezoeken.’

Het veteranenmuseum in Gorinchem gebruikt een paar grote fabriekshallen op het industrieterrein en organiseert regelmatig activiteiten voor het publiek en veteranen. Zoals laatst nog de signering van zijn boek door Peter van Uhm of later in het jaar open dagen etc. Ook stellen ze regelmatig hun voertuigen ter beschikking voor defilés en veteranenactiviteiten. De organisatie van het museum is helemaal in handen van veteranen-vrijwilligers.

Kijk ook op www.dorstigetypes.nl