Echos partner Nederlandse Veteranendag, Metro verdwenen

11 mei 2020

In het kader van een nationale actie verschijnt op 12 mei een dankbetuiging in de Telegraaf waarin ook veteranen onze zorgmedewerkers bedanken. Onderaan zijn alle partners van het Nationaal Comité Veteranendag te zien, daartussen nu ook de Echos. Dit omdat beide organisaties meer gaan samenwerken op het gebied van veteranen. Zo zullen, meer nog dan voorheen, lezingen van veteranen worden aangeboden op verschillende locaties. Daarnaast gaan de Echos in de maand juni helpen bij het verspreiden van witte anjers, het nationale symbool van waardering voor veteranen.

Daartegenover krijgt Echos een eigen stand op het Malieveld tijdens de jaarlijkse NL Veteranendag en een uitnodiging voor de ceremoniële opening in de Ridderzaal. Ook exposure op uitingen van de NL Veteranendag hoort daarbij, zoals in de dankadvertentie.

Een andere wijziging bij de partners is het verdwijnen van het gratis dagblad Metro. Daarmee heeft de NLVD de afgelopen jaren vaak en intensief campagne gevoerd, onder andere met het promoten van de witte anjer op grote stations. Echter, toen er door de corona-maatregelen nauwelijks meer reizigers in de trein zaten, is het uitgeven van Metro eerst opgeschort en later definitief gestaakt. Alleen online gaat Metro voorlopig nog door.

Door het corona-virus zijn alle fysieke bijeenkomsten van de NL Veteranendag afgelast. Momenteel wordt gewerkt aan een alternatief, beperkt, programma op 27 juni a.s.