Witte Anjerperkje

In 2019 is het Nationaal Comité Veteranendag begonnen met de oproep aan Nederlandse gemeenten om hun veteranen te eren en waarderen met een speciaal Witte Anjer perkje dat bloeit in de dagen en weken voorafgaand aan de Nederlandse Veteranendag, wat jaarlijks op de laatste zaterdag van de maand juni plaatsvindt. De Witte Anjer staat symbool voor de waardering voor veteranen. Veel gemeenten gaven gehoor aan deze oproep, kijk op deze kaart voor de meest recente locaties van Witte Anjer perkjes in Nederland:

 

Leg een Witte Anjer Perkje aan in je eigen gemeente

Ben jij veteraan of werk je als gemeenteambtenaar? Ben je actief binnen je lokale veteranencomité, of heb jij affiniteit met de erkenning en waardering van veteranen in je gemeente? Dan is het aanleggen van een Witte Anjer Perkje een mooi initiatief om mee aan de slag te gaan binnen je gemeente!

Het aanleggen van een Witte Anjer Perkje is geen vastomlijnd plan, wel kun je een stappenplan downloaden waarin we je informeren over zaken waar je rekening mee kunt houden en je tips en best practices geven van andere gemeenten.

Download hier het stappenplan!

De Witte Anjer Perkjes ambassadeurs

Leo Reawaruw, Maja Steenwijk en Pascal van der Voort zijn dé ‘Witte Anjer Perkje’-Ambassadeurs van het Nederlands Veteraneninstituut en helpen gemeenten graag verder met de aanleg van een Witte Anjer Perkje. Als ambassadeurs zetten zij zich elk op hun eigen manier in om elke gemeente aan te sporen een Witte Anjer Perk aan te leggen, ter ere van de veteranen in Nederland. Door hun persoonlijke affectie met de Witte Anjer, veteranen en de veteranengemeenschap en bovendien hun inzet en netwerk zijn zij de aangewezen ambassadeurs geworden. Meer informatie vind je op deze pagina.

200115_NLVD_infographic_v3
200115_NLVD_infographic_v32

Contact

Heb je een vraag over de Witte Anjer perkjes of wil je contact opnemen met één van onze ambassadeurs? Stuur ons een mail via mail@veteranendag.nl.

Gemeenten kunnen kosteloos een speciaal bordje aanvragen om bij het Witte Anjer Perkje te plaatsen (zie hieronder). Stuur hiervoor een mail naar info@veteranendag.nl.

20211025_120103