Witte Anjerperkje

Het Nationaal Comité Veteranendag roept Nederlandse gemeenten op om hun veteranen te eren en waarderen met een speciaal Witte Anjer perkje dat bloeit in de dagen en weken voorafgaand aan de Nederlandse Veteranendag van 29 juni 2019. De gemeente Leeuwarden gaf als eerste gemeente in Nederland spontaan gehoor aan deze oproep en maakt een speciaal Witte Anjer perkje tegenover de voormalige Prins Frederikkazerne in het centrum van de stad.

Medewerkster Chantal de Jongh van de gemeente Leeuwarden legt uit hoe dat praktisch gaat: ‘De witte anjer is eigenlijk een snijbloem en het is best spannend om daarmee een veldje aan te leggen. Daarom hebben we ervoor gekozen de witte anjers voor ons perkje in een kas op te kweken. In mei worden de witte anjers geplant in een bed van andere bloemen en planten die de bodem goed bedekken, de anjers letterlijk ondersteunen, en de anjers extra goed laten uitkomen door het toevoegen van planten met een contrastkleur. Eind juni wordt het perkje in bijzijn van bewoners van de Prins Frederikkazerne en Leeuwarder veteranen ceremonieel geopend.’

Het Nationaal Comité Veteranendag hoopt dat zoveel mogelijk Nederlandse gemeenten het voorbeeld van de gemeente Leeuwarden volgen. Naast Leeuwarden hebben ook de gemeenten Groningen, Den Haag, Harlingen en Amsterdam aangegeven een Witte Anjer Perkje te willen plaatsen.

Leg een Witte Anjer Perkje aan in je eigen gemeente
Ken jij of ben jij een medewerker van een gemeente die Witte Anjer perkjes kan plaatsen? Of wil je meer informatie? Neem dan contact met ons op via mail@veteranendag.nl.