Vrij Land : muziek-theatervoorstelling vanwege 75 jaar vrijheid

In verband met het corona-virus zijn, na overleg met het Impresariaat Militaire Muziek, alle Anjerconcerten incl. schoolconcerten tot 1 september gecanceld.

Wij genieten dagelijks van onze vrijheid, maar wat is vrijheid?
Op zoek naar antwoorden wordt het publiek meegenomen met fantastische muziek en poëtische verhalen mee door ons prachtige land. Vrij Land laat zien hoe die vrijheid in onze samenleving geworteld is en wie de mensen zijn deze vrijheid in stand houden. De voorstelling bevat historische beelden en nieuwe video-content. Het laat zien hoe trots wij mogen zijn op Nederland. Een holoscreen brengt historische en hedendaagse veteranen op het podium tot leven.

Vrij Land wordt opgevoerd in 2 verschillende concertuitvoeringen, de theatervoorstelling voor het algemeen publiek en de educatievoorstelling (compacte variant) voor scholieren.

Het concert Vrij Land is tot stand gekomen op initiatief van de Koninklijke Landmacht en het Nationaal Comité Veteranendag. En bedoeld voor iedereen die onze vrijheid aan de volgende generaties wilt doorgegeven.

75 jaar Vrijheid

 

Bekijk hieronder de trailer Vrij Land.

Muziektheatervoorstelling Vrij Land

Dirk Brossé schreef een aantal nieuwe composities waarmee de voorstelling een aangename mix van bekend klassiek repertoire én nieuw gecomponeerde muziek bevat. De Koninklijke Militaire Kapel ‘Johan Willem Friso’ onder leiding van chef-dirigent majoor Tijmen Botma voegt de nodig diepgang en historische kleuring toe. Valéry van Gorp vertelt en zingt over vrijheid.

De 52 professionele militaire musici hebben eerder bewezen een breed publiek te kunnen bereiken met producties zoals deze. Deze musici zijn ook te bekijken op Facebook, klik op KMKJWF. Op FB vindt u ook de overige orkesten onder gerelateerde pagina’s.

Educatievoorstelling Vrij Land

Egbert van Groningen en Floris Verbeij schreven een aantal nieuwe en bestaande werken waarmee de voorstelling een aangename mix van bekend klassiek repertoire én nieuw gecomponeerde muziek bevat. De Regimentsfanfare Garde Grenadiers en Jagers onder leiding van dirigent Lute Hoekstra voegt de nodige diepgang en historische kleuring toe. Linde van den Heuvel vertelt en zingt over vrijheid.

De 20 professionele militaire musici hebben eerder bewezen een breed publiek te kunnen bereiken met producties zoals deze. Deze musici zijn ook te bekijken op Facebook, klik op RFGGJ.

Dit concert in compacte vorm is bedoeld voor scholieren in de leeftijdscategorie 10-14 jaar.

Toernee

In verband met het corona-virus zijn alle Anjerconcerten incl. schoolconcerten tot 1 september gecanceld.