The Battle – stopt in september 2019

The Battle is een interactief live concert, speciaal voor de onderbouw van middelbare scholen. Aan de hand van quizvragen krijgen jongeren meer te weten over het werk van veteranen: wat deden ze op missie? Waarom gingen ze? En wat zagen ze daar? Een meeslepend en muzikaal spel en jouw school kan meedoen!

Tijdens The Battle kruipen Nienke en Bart van Het Klokhuis in de huid van drie veteranen. Geholpen door voormalig Landmacht-commandant generaal buiten dienst Mart de Kruif, presentator Pepijn en de leerlingen in de zaal gaan zij op zoek naar antwoorden. Die antwoorden moeten ze vinden in het Nationaal Militair Museum. Een race tegen de klok!

The Battle is een gefilmd, interactief spel, geschikt voor de onderbouw van het voortgezet onderwijs. De acties op het scherm worden live begeleid door een militaire orkest. Een uitvoering van The Battle leent zich voor discussie met leerlingen in kleiner verband en kan gekoppeld worden aan een gastles van een veteraan. De thematiek past bij burgerschapsvorming, maatschappijleer, geschiedenis, binnen ckv of bij het thema vrede en veiligheid.

In september 2019 is de laatste uitvoering van The Battle.

The Battle, met o.a. Bart Meijer (Het Klokhuis, Z@pplive en de Beste Vrienden Quiz), Nienke de la Rive Box (Het Klokhuis, Superbrein en Zapp Your Planet), Pepijn Gunneweg (Het Klokhuis en de BZT Show), generaal b.d. Mart de Kruif, Regimentsfanfare ‘Garde Grenadiers en Jagers’ en het Nationaal Militair Museum.

Vanaf september 2019 kunt u het concert Vrij Land aanvragen door een mail te sturen naar info@veteranendag.nl o.v.v. concert Vrij Land. > Of download eerst de flyer met meer informatie