Top 10 Vlogwedstrijd bekend!

21 januari 2017

Top 10 Vlogwedstrijd bekend!

Het Nationaal Comité Veteranendag organiseert dit jaar een vlogwedstrijd voor scholieren van groep 7 en 8 van de basisschool en de 1e- en 2e klas van de middelbare school. De deadline voor de inzending van vlogs is gesloten en de jury heeft gesproken. De beste tien vlogs vindt je op vlogs.veteranendag.nl. Vrijdag 2 juni wordt de winnaar van de vlogwedstrijd bekend gemaakt! 

Over de vlogwedstrijd
De vlogwedstrijd wordt georganiseerd door het Nationaal Comité Veteranendag en is gekoppeld aan de gastles van een veteraan. De veteraan vertelt in de klas zijn of haar verhaal. De juf of meester vult dit verhaal eventueel aan met extra informatie. Meer dan 70 scholen maakten samen honderden vlogs voor veteranen. 

Jury & prijzen
De ingezonden vlogs zijn beoordeeld door een professionele jury, bestaande uit een vlogger, een docent, een veteraan en mensen van het Veteraneninstituut en het Nationaal Comité Veteranendag. De mooiste vlog wint met de hele klas een aantal prijzen:

  • De hele klas reist met de docent op Veteranendag (24 juni 2017) naar Den Haag en mag als vip in de Ridderzaal zitten waar ook de Koning en minister-president aanwezig zijn.
  • Rondvlucht in een historische Dakota in september.
De winnaar van de Tekenwedstrijd met de Koning op Veteranendag 2015

Achtergrond vlogwedstrijd
Het Nationaal Comité Veteranendag zet zich in voor meer maatschappelijke erkenning en waardering voor Nederlandse veteranen. Daarvoor wordt onder meer de jaarlijkse Nederlandse Veteranendag gehouden in Den Haag en voert het Veteraneninstituut het educatieve programma ‘Veteraan in de Klas’ uit. Daarbinnen maken bijna 350 veteranen gastsprekers met hun persoonlijke verhaal voor de klas thema’s zoals oorlog, vrede en democratie bespreekbaar voor kinderen. In 2015 organiseerden we voor het eerst een wedstrijd voor scholieren. Toen maakten kinderen uit heel Nederland tekeningen voor veteranen. In 2016 organiseerden we een schrijfwedstrijd.

Meer informatie
Op vlogs.veteranendag.nl of neem contact op met Wouter Lemm via wouterlemm@bkb.nl of 020-520 52 80.

Meer nieuws