Schoolvoorstelling

Schoolconcerten

De missie: Ver weg en toch dichtbij binnenkort op jouw school. De nieuwe schoolvoorstelling voor leerlingen van 10 tot 14 jaar van de Regimentsfanfare ‘Garde Grenadiers en Jagers’ van de Koninklijke Landmacht. Gratis te boeken voor het schooljaar 2023/24 tot 1 juli 2024.

In een levendige voorstelling met livemuziek en beeldrapportages, wordt het verhaal van een bestaand veteranengezin verteld. De vader werkt bij de Luchtmobiele Brigade in Assen en is net teruggekeerd uit Afghanistan. Dochter Marlies en haar vader worden gevolgd tijdens zijn uitzending en na thuiskomst. Ook oudere veteranen komen tijdens deze voorstelling in beeld.

Inpassing in lessen

De voorstelling duurt 45 minuten en past qua thematiek binnen de vakken burgerschapsvorming, maatschappijleer, geschiedenis, CKV en bij het thema ‘Vrede en Veiligheid’. De show geeft jonge mensen een beeld van het leven van veteranen en hun gezin en leent zich goed voor discussie met de leerlingen. Optioneel kan een gastles van een veteraan worden geboekt, waarmee een indrukwekkende aanvulling ontstaat.

Bij jou op school?

De productie wordt gratis uitgevoerd voor grotere groepen leerlingen (250 – 600), mits de aanvrager zorgt voor passende accommodatie. Dat kan een geschikte aula of sportzaal zijn, maar ook een theater. Dit in overleg met het orkest.

Docenteninstructie Schoolconcert

Meer informatie? Download de Docenteninstructie Schoolconcert

Samenstelling

In de voorstelling zorgt Tako Rietveld, voorheen verslaggever voor het NOS Jeugdjournaal, voor de interviews en video-content. Kapitein Lute Hoekstra dirigeert de Regimentsfanfare ‘Garde Grenadiers en Jagers’ en rapper Pjotr zorgt voor een bijzondere afsluiting.

Voor meer informatie en reserveren, mail naar info@veteranendag.nl