‘Als ik mijn ogen sluit..’

1 november 2018

‘Als ik mijn ogen sluit..’

Deze veteranen hebben hun gesprekspartner nog nooit ontmoet. Zij vragen hen hun ogen te sluiten. En dan gebeurt er dit. ❤️

'Als ik mijn ogen sluit, ben ik weer op dat dak'

'De volgende seconde zie ik hem neer gaan. Beide benen letterlijk onder hem weggeschoten.' Student Jelmer gaat tegenover veteraan Dayrohn zitten. Ze hebben elkaar nog nooit ontmoet. En dan gebeurt er dit. 🔻

Gepostet von Veteranendag am Mittwoch, 13. Juni 2018

'Papa, ben jij een moordenaar?'

'Papa, ben jij een moordenaar? Ik ben stil. Ik voel hoe mijn adem stokt.' Veteraan Niels gaat tegenover Mink zitten. Ze hebben elkaar nog nooit ontmoet. En dan vertelt hij over die ene vraag van zijn dochter. 🔻

Gepostet von Veteranendag am Dienstag, 19. Juni 2018

'Ik heb een aanslag met een 107mm raket overleefd'

'Ik ben gewond maar niet verslagen.' Veteraan Stephanie gaat tegenover Annemiek zitten en vertelt over de aanslag die zij heeft overleefd. Ze hebben elkaar nog nooit ontmoet. En dit is de reactie van Annemiek. 🔻

Gepostet von Veteranendag am Mittwoch, 27. Juni 2018

'Daar kunnen wij hier in Nederland nog wat van leren'

'Ik heb Afghanen leren kennen als hele krachtige mensen die vechten tegen onrecht.' Majoor en veteraan Mirjam gaat tegenover communicatiemedewerker Merel zitten. Ze hebben elkaar nog nooit ontmoet. En dan vertelt ze over haar ervaringen in Afghanistan. 🔻

Gepostet von Veteranendag am Donnerstag, 26. Juli 2018

'Paniek is je grootste en ergste vijand'

Veteraan Eric werd in Egypte gegijzeld. 'Daar heb ik een tijdje vastgezeten. Geblinddoekt.' Hij gaat tegenover Saskia zitten. Ze hebben elkaar nog nooit ontmoet. En dan vertelt hij over wat er gebeurd is. 🔻

Gepostet von Veteranendag am Donnerstag, 19. Juli 2018

'Als ik mijn ogen sluit denk ik aan Wim'

'Zonder Wim zou mijn leven er nu heel anders uit hebben gezien.' Veteraan Stefan gaat tegenover scheepstimmerman Paul zitten. Ze hebben elkaar nog nooit ontmoet. En dan vertelt Stefan over zijn bijzondere band met Wim. 🔻

Gepostet von Veteranendag am Mittwoch, 11. Juli 2018

Meer nieuws