Aisha wint brievenwedstrijd veteranen

9 juni 2016

Aisha wint brievenwedstrijd veteranen
De Somalische Aisha van 15 jaar, heeft de mooiste, liefste, meest bijzondere  brief geschreven aan alle Nederlandse  veteranen. Uit meer dan 1000 inzendingen koos de jury haar brief omdat zij op een hele persoonlijke  manier vanuit een vergelijk tussen Somalië en Nederland, haar waardering uitsprak voor de inzet van alle Nederlandse  militairen.
De winnares werd bekend gesteld door burgemeester Broertjes in Hilversum op haar school: de Gooise Praktijkschool.  Ridder Militaire Willemsorde majoor Marco Kroon droeg zijn antwoord – namens alle veteranen – voor en de directrice zij apetrots te zijn op Aisha en het feit dat hun school in de prijzen was gevallen. Op de eerste rij in de aula van de praktijkschool zat een glunderende familie van Aisha, sinds 2011 in Nederland.
Aisha is met haar klas op 25 juni bij de Nederlandse Veteranendag te gast en in september mag de groep een rondvlucht maken met de historische  Dakota.
De brief van Aisha en het antwoord van Marco Kroon zijn, samen met een Top Tien van brieven, gebundeld in een smaakvolle uitgave, genaamd: ‘Lieve Veteraan’. Die wordt op de Nederlandse Veteranendag overhandigd aan Z.M. de Koning.

Meer nieuws