Afscheid vicevoorzitter Nationaal Comité Veteranendag

3 december 2019

Op 28 november heeft luitenant-generaal Hans van Griensven zijn functie als inspecteur-generaal der krijgsmacht (IGK) overgedragen aan luitenant-generaal der mariniers Frank van Sprang. Op zijn werklocatie De Zwaluwenberg werd afscheid van hem genomen, onder andere door de minister van Defensie, mw. Ank Bijleveld-Schouten. Zij roemde de onstuitbare drive van generaal van Griensven en het feit dat hij werd ervaren als een troepenman.

Veteranen
De minister roemde ook Van Griensven aandacht voor veteranen.

“Om welke veteranen het ook ging: u was altijd zeer betrokken, oprecht geïnteresseerd in hun verhalen en strijdbaar als het ging om hun positie. U wist dat het nooit te laat was voor erkenning en waardering.”
Ook in zijn rol als vicevoorzitter van het Nationaal Comité Veteranendag was van Griensven altijd bereid om de handen uit de mouwen te steken. Zo was hij in 2019 niet alleen jurylid van de scholieren kookwedstrijd van de Nederlandse Veteranendag, maar ook een wervend en beeldbepalend campagnebeeld om de scholieren te bewegen tot meedoen.
Afscheid IGK LR

De Inspecteur-Generaal der Krijgsmacht (IGK) is een onafhankelijk raadgever van de minister. Hij bemiddelt op verzoek van Defensiepersoneel en legt jaarlijks veel werkbezoeken af. Iedere militair of burgermedewerker kan een beroep op hem doen. De IGK is ook Inspecteur der Veteranen en Inspecteur der Reservisten en tevens vicevoorzitter van het Nationaal Comité Veteranendag.