Afghanistan-veteraan bij Een Vandaag

14 november 2015

Afghanistan-veteraan bij Een Vandaag

De Veteranenlezing stond dit jaar geheel in het teken van vrouwelijke veteranen. Het onderwerp kon op veel belangstelling rekenen. Een Vandaag sprak met Afghanistan-veteraan Suzanne Kos en onderzoekster Yvon de Reuver. Bekijk de uitzending hier. Omroep Max zocht Anke Dorpmanns op. Bekijk de uitzending hier.

Beide dames vertelden eerder hun verhaal op ons blog. Lees hier het verhaal van Suzanne terug en hier het verhaal van Anke.

Over de Veteranenlezing
De Veteranenlezing is een initiatief van het Veteraneninstituut en wordt ondersteund door het Nationaal Comité Veteranendag. Met de Veteranenlezing willen zij de kennis over veteranen delen en de publieke waardering voor veteranen stimuleren. De Veteranenlezing 2015 vond plaats in Theater Figi in Zeist met bijdragen van onder meer Petra Stienen (publiciste, voormalig diplomaat en Midden-Oostenkenner), Jolanda Bosch (psycholoog en gedragswetenschapper), Tineke Schouten (cabaretier) en Ton Koene (werkte als fotograaf en voor Artsen zonder Grenzen in verschillende conflictgebieden waaronder Afghanistan).

Meer nieuws