Veteranen-gastdocenten terug in de schoolbanken

18 januari 2016

Veteranen-gastdocenten terug in de schoolbanken

Op het ROC Landstede in Harderwijk, zaten dinsdag 12 januari plotsklaps de veteranen gastdocenten zelf weer in de schoolbanken. Dat deden ze voor het volgen van een training om te kunnen werken met het dilemma-programma ‘Watzoujijbeslissen’. De groepstraining werd gegeven door Pascal Bobbe van het team educatie van het Veteraneninstituut, zelf meervoudig veteraan en ex-militair.

Pascal: ‘Het doel van de workshop is gastdocenten voor te bereiden op het geven van lessen met het interactieve programma aan leerlingen van de opleiding Veiligheid & Vakmanschap op een ROC. Niet alle tweehonderd gastdocenten kennen het programma al en we verwachten het komende jaar wel aanvragen vanuit deze onderwijsinstellingen. Dit is de eerste training, er volgen er nog drie op andere locaties.’

Na een uitleg over het onderwijssysteem van het ROC en het type leerlingen, mochten de gastdocenten zelf een dilemma bedenken. Daaruit kwamen verrassende onderwerpen zoals het al dan niet toelaten van een pizzeria op een kamp in Kosovo, tot het opsporen van sluipschutters in Kabul.

De gastdocenten waren na afloop tevreden over de dag. ‘Goed om het zo eens door te akkeren en te voelen waarmee je in aanraking komt als je gaat discussiëren met de leerlingen’.

Het programma Veteraan in de Klas heeft tot doel het vergroten van erkenning en waardering voor veteranen bij schooljeugd en wordt onder auspiciën van het Nationaal Comité Veteranendag uitgevoerd door het Veteraneninstituut.

Meer nieuws