Nederlandse Veteranendag

Veteranendag op:
Educatieve activiteiten
verhalenvanveteranen

Educatieve activiteiten

Naast de organisatie van de campagne voor de Nederlandse Veteranendag en de evenementen op de dag zelf, richt het Nationaal Comité Veteranendag zich ook op een andere belangrijke doelstelling: het initiëren, coördineren en stimuleren van educatieve activiteiten en producten over Nederlandse veteranen.

Om die doelstelling te realiseren is een aantal middelen ontwikkeld. Beschikbaar zijn:

  1. Gastlessen, verzorgd door veteranen, met als titel Veteraan in de klas. Het aanbod wordt gecoördineerd door het Veteraneninstituut. Doelgroep: scholieren van de hoogste groepen in het basisonderwijs en van de onderbouw van het voortgezet onderwijs.
    • Er is een filmpje beschikbaar, waarop te zien is hoe een gastles wordt verzorgd, zie  “Veteraan in de klas”. In dit filmpje vertellen veteranen hun verhaal in de klas. Kinderen worden actief betrokken en krijgen een indruk waarmee militairen op missie mee te maken krijgen
  2. Een interactieve website met vier scenario’s van verschillende types dilemma’s, waarvoor veteranen zich gesteld hebben kunnen zien: watzoujijbeslissen. Doelgroep: scholieren van bovenbouw VMBO en HAVO/VWO en onderbouw HAVO/VWO.
  3. De 2-panelen fototentoonstelling / LCD scherm. Zie hier voor meer gegevens. Doelgroep: burgers van alle leeftijden
  4. Het boek: Oorlogen en vredesmissies. Ervaringen van Nederlandse veteranen 1940 – 2010. R. Bijkerk e.a., Uitgeverij Balans 2010. Verkrijgbaar in de boekhandel. Doelgroep: burgers van alle leeftijden.

Vragen over het educatieve programma Veteraan in de klas: bezoek de website van het Veteraneninstituut.

Of tel: 0343-474150 / e-mail: educatie@veteraneninstituut.nl

 

 

Wij gebruiken cookies op deze website. Lees ons cookiebeleid voor meer informatie.