Doe mee met de vlogwedstrijd voor scholieren!

21 januari 2017

Doe mee met de vlogwedstrijd voor scholieren!

Dit jaar organiseert het Nationaal Comité Veteranendag een vlogwedstrijd voor scholieren van groep 7 en 8 van de basisschool en de 1e- en 2e klas van de middelbare school. De deadline voor het inleveren van je vlog is op 15 april. Wil je meedoen of heb je vragen over de wedstrijd? Stuur dan een e-mail naar wouterlemm@bkb.nl. Of lees hieronder eerst meer informatie. 

Wat is de vlogwedstrijd?
De vlogwedstrijd wordt georganiseerd door het Nationaal Comité Veteranendag en is gekoppeld aan de gastles van een veteraan. De veteraan vertelt in de klas zijn of haar verhaal. De juf of meester vult dit verhaal eventueel aan met extra informatie.

Elke scholier uit groep 7 of 8, en de eerste of tweede klas van de middelbare school mag een vlog maken. De vlog mag over van alles gaan. Het kan een verbeelding zijn van het verhaal van de gastspreker, een verslag van de les, een bedankvideo, een reactie op de gastles of een verhaal van een veteraan uit hun eigen omgeving. Misschien willen ze iets vertellen? Of iets vragen? Kennen ze zelf iemand die op missie is geweest en daarover wil vertellen?

Jury & prijzen
De ingezonden vlogs worden beoordeeld door een professionele jury, bestaande uit een vlogger, een docent, een veteraan en mensen van het Veteraneninstituut en het Nationaal Comité Veteranendag. De mooiste vlog wint met de hele klas een aantal prijzen:

  • De hele klas reist met de docent op Veteranendag (24 juni 2017) naar Den Haag en mag als vip in de Ridderzaal zitten waar ook de Koning en minister-president aanwezig zijn.
  • Rondvlucht in een historische Dakota in september.

Praktische zaken & voorwaarden:

  • Aanmelden voor de gastles kan tot 31 maart 2017.
  • Verstuur de vlog(s) voor 15 april 2017 via WeTransfer naar wouterlemm@bkb.nl.
  • Voorzie de vlog van naam leerling(en) en school.
  • Leerlingen mogen alleen, als groepje of met de klas een vlog insturen.
  • De vlog heeft een maximale lengte van twee minuten.
  • De klas kan op 24 juni 2017 in Den Haag aanwezig zijn op Veteranendag.
  • De klas is bereid om op de foto te gaan of gefilmd te worden.
  • Iedereen krijgt reactie, ook als je niet gewonnen hebt.

Aanmelden
Neem contact op met Wouter Lemm via wouterlemm@bkb.nl of 020-520 52 80.

Achtergrond vlogwedstrijd
Het Nationaal Comité Veteranendag zet zich in voor meer maatschappelijke erkenning en waardering voor Nederlandse veteranen. Daarvoor wordt onder meer de jaarlijkse Nederlandse Veteranendag gehouden in Den Haag en voert het Veteraneninstituut het educatieve programma ‘Veteraan in de Klas’ uit. Daarbinnen maken bijna 350 veteranen gastsprekers met hun persoonlijke verhaal voor de klas thema’s zoals oorlog, vrede en democratie bespreekbaar voor kinderen.

Meer nieuws